Osby.info

Borgen Osby

Osby Medborgarhus, Borgen, ligger centralt vid torget mitt i centrum. Här finns bio, teater, restaurang, fest- och konferenslokaler. Bra parkeringsmöjligheter. Borgen invigdes 1958 och ägs och drivs av medborgarhusföreningen som består av kommunen, lokala företag och föreningar.

Bio Borgen
Här visas film i en modern och bekväm salong. Bion är utrustad med 3D och har samma premiärdatum som storstäderna. Åven direktsändningar via satellit från Kungliga Operan, Göteborgsoperan och världens stora scener som Metropolitan, Bolsjojteatern m.fl. arrangeras. Allt i HD med 7.1 ljud.

Teater Borgen
Borgen har en fin teater med en av Skånes största teaterscener och plats för 290 åskådare. Föreställningar ges av både Riksteatern och regionala teaterföreningar. Även konserter, standup, modevisningar med mera.

Restaurang Borgen
Restaurangen erbjuder både dagens lunch och beställningsmeny.

Fest & konferens
Borgen har flera olika lokaler som kan hyras till konferenser, privata fester, mässor, föreningsmöten etc. Minsta lokalen har plats för 6 personer och den största nästan 300. Möbleringen varieras efter behov och AV-utrustning finns. Husets restaurang hjälper till med mat och fika enligt önskemål.

Osby Marknad
Borgen är arrangör av Osby Marknad som hålls på torget ca 5 fredagar per år.

Mer information
Bio
Teater
Restaurang
Konferens