Osby.info

Shopping i Osby kommun

Här finns inga köpcenter men ändå ett stort utbud av affärer. Förutom butikerna i tätorterna finns många gårdsbutiker med lokalt tillverkade varor. Dessutom finns det outlets, marknader, loppmarknader, auktioner och samlarmarknader. Tid finns för personlig service och många ställen har ett unikt utbud av varor.

Osby Shopping
Många butiker är medlemmar i Osby Shopping som är ett samarbetsprojekt mellan Osby Näringsliv och Osby kommun. De samannonserar och arrangerar långlördagar, modevisningar, allsångskvällar med mera.

Lönsboda Köpmangille
Lönsboda Köpmangille är en del av Osby Näringsliv. Butiker och företag samarbetar och ordnar olika aktiviteter, till exempel Lönsbodadagen.

Gårdsbutiker
Det finns gott om mysiga gårdsbutiker i kommunen som säljer egen- och lokalproducerad mat och hantverk. En del erbjuder också självplockning, övernattning och servering.

Marknader
I Osby, Lönsboda och Hökön hålls marknader i centrum ett antal gånger per år. Julmarknader hålls på många ställen runt om i kommunen. Det finns dessutom gott om loppmarknader och samlarmarknader, både inom- och utomhus.

Osby Outlet
Osbyföretagens stora utförsäljning, Osby Outlet, hålls en gång om året på våren. Många affärer brukar också rensa sina lager och ha bra erbjudanden denna helg. Brio Lekoseum har permanent en outlet-avdelning i sin butik.

Mer information
Osby Shopping
Lönsboda Köpmangille
Osby Outlet