Lokala nyheterLokala föreningsnyheterPolisen Skåne

Parkeringsplats.

Pressmeddelanden

Mynewsdesk 2018-09-10
Lyckat koncept med Äldresatsningen och extratjänster
Äldresatsningen och extratjänster har visat sig bli vinnande koncept och lyft för äldreomsorgen i Osby kommun. Det visar utvärderingar av de två olika satsningarna.

Mynewsdesk 2018-09-07
Avslutningskonferens om förbättrat arbete med integration i Skåne nordost
?Tisdagen den 11 september hålls en avslutningskonferens för ESF-projektet Lärande för integration i Skåne nordost (LFI). Projektet, som pågått i knappt två år, handlar om att förbättra arbetet med integration i de fem kommuner i nordöstra Skåne som deltagit.

Mynewsdesk 2018-08-16
Pressinbjudan: Invigning av Osby industripark
Media hälsas välkomna till invigningen av Osby Industripark, fredagen den 24 augusti klockan 10–12. Osby industripark har ett nybyggt industrispår, med direktanslutning till stambanan, nytt terminalområde och närhet till riksvägar och flera hamnar i Sydsverige. Här finns också ledig mark för nyetableringar.

Mynewsdesk 2018-06-11
Svensk researrangör tar hem prestigefull internationell utmärkelse
För sjätte gången har Swanson’s Travel mottagit priset Chairman’s Circle Honors. Det är en hedersutmärkelse som tilldelas de mest betydelsefulla researrangörerna i världen för deras arbete att marknadsföra USA som turistland.

Mynewsdesk 2018-06-01
Bevattningsförbud i Osby kommun
?På grund av att det går åt mycket vatten i det varma och torra vädret har det kommunägda driftbolaget Skåne Blekinge Vattentjänst (SBVT) beslutat att utfärda bevattningsförbud inom samtliga delar som omfattas av den allmänna vattenförsörjningen i Osby kommun. Detta berör samtliga VA-abonnenter i Osby och Lönsboda tätort samt byarna Killeberg, Loshult, Hökön och Visseltofta.

Mynewsdesk 2018-04-05
Flera åtgärder för att få Osby kommuns budget för 2018 i balans
Enligt ekonomiska prognoser riskerar Osby kommun ett underskott på cirka 36 miljoner kronor för 2018, om inget görs. Därför ska det bland annat tas fram förslag på hur kommunens personalkostnader ska minska med omkring 20 miljoner kronor.

Mynewsdesk 2018-03-07
Lyckad resemässa på Fort Swanson
Swanson´s traditionella Amerikadag hölls för 16:e året i rad lördagen den 3 mars på Fort Swanson i Osby. Trots väderleksförhållandena lockades ca 900 besökare. Amerikadagen är sedan länge Sveriges största mötesplats för blivande amerikaresenärer och reseföretag och turistmyndigheter.

Mynewsdesk 2018-03-06
Visseltoftaskolan används för att tillfälligt lösa brist på klassrum i Osby
Barn- och skolnämnden i Osby kommun beslutade vid sitt sammanträde den 6 mars, att de elever som läsåret 2018/19 blir årskurs 3 på Parkskolan, ska använda Visseltoftaskolans lokaler i Visseltofta under ett läsår. Läsåret 2019/20 blir det andra elever och klasser.

Mynewsdesk 2018-02-21
Amerikadag på Fort Swanson i Osby 3 mars
Lördagen den 3 mars arrangeras vår årliga Amerikadag för 16:e gången. Ingen annanstans i Sverige finns så mycket information samlat om USA.

Mynewsdesk 2018-02-19
Stiftelsen Lekoseum får projektstöd för att utveckla besöksnäringen i Osby kommun
Stiftelsen Lekoseum i Osby har beviljats 598 300 kronor i projektstöd från Leader Skånes Ess för att utveckla besöksnäringen i Osby kommun med Lekoseum som ”nav” och dragplåster.